Miten rahoitin kirjan kirjoittamisen myymällä siitä mainoksia

Kirjoitin kirjan josta muotoutui lopulta startup-maailmaan sijoittuva seikkailukirja. Lähtökohta kirjan kirjoittamiselle oli, että yritykseni oli juuri mennyt nurin ja minulle lankesi henkilökohtaisesti maksettavaksi konkurssista 65 000 euroa velkaa. Olin taannut osan yrityksen lainoista silloin kun kaikki näytti hyvältä ja valoisalta. Tuolla summalla olisin jo lähestulkoon saanut Teslan. Nyt tätä kirjoittaessani mietin, että Tesla on yrityksenä konkurssissa ennen kuin minä ajelen heidän autollaan.

Tällä hetkellä vielä hiukan liian kaukainen tavoite

Kirjoitin kirjaa reilut kymmenen kuukautta. Minun täytyi saada keskittyä kirjani kirjoittamiseen eikä huolehtia vain siitä miten saan maksettua konkurssivelkojeni kuukausilyhennykset pankille. Jos olisin haalinut itselleni mahdottomat määrät töitä, niin olisin voinut maksaa konkurssilainani kuukausilyhennykset ja elättänyt itseni sekä perheeni. Tällöin kuitenkin kirjan kirjoittaminen olisi jäänyt vastaavasti vähemmälle tai pahimmassa tapauksessa kirja olisi jopa jäänyt kokonaan tekemättä.

Minun täytyi siis miettiä joku muu ratkaisu. Halusin aikaa koota itseäni ja miettiä mitä elämässäni seuraavaksi haluan tehdä. Halusin keskittyä kirjan kirjoittamiseen. Yksi vaihtoehto olisi kirjan ennakkomyynti. Mutta olen noita ennakkomyyntikampanjoita jo pitänyt itse ihan tarpeeksi. Jotain erilaista pitäisi tehdä nyt.

Päätin myydä mainospaikkoja kirjastani. Sallisia twiitin mittaisia mainostekstejä kirjan footeriin. Logokin sinne mahtuisi. Uskoin saavani suhteellisen helposti myytyä mainospaikkoja niin ettei tämä mainosmyyntiurakka vaatisi minulta kauheasti lisää aikaa ja energiaa vaan voisin keskittyä tosissani kirjoittamiseen.

Rupesin listaamaan ylös yrityksiä, joiden kanssa olen ollut tekemisissä viimeisen neljän vuoden aikana. Otin yhteyttä näihin kavereihin messengerillä, sähköpostilla ja naamatusten ja kysyin haluaisivatko he ostaa mainospaikan kirjastani. Kerroin käyttäväni tienestit konkurssiveloistani selviämiseen. Kysyin noin kolmeltasadalta yrittäjältä ja heistä satakunta osti kuin ostikin mainospaikan. Tienasin melkein kymmenentuhatta euroa noilla mainoksilla ennen kuin kirja oli valmis. Näin sain tarpeeksi pesämunaa, jotta pystyin maksamaan konkurssivelna lainanlyhennyksi usean kuukauden ajalta. Näin sain kaipaamani mielenrauhan ja sitä kautta työrauhan kirjan kirjoittamiseen.

Vaikka näin moni yritys tai taho ostikin mainospaikan, niin kielteisiä vastauksia tuli kuitenkin sitäkin enemmän. Jokainen ei vastaus burnoutin herkistämässä mielentilassa ei helpota lainkaan burn outin parantamista. Ei helpota vaikka nuo kielteisetkin vastaukset toki oli kaikella rakkaudella ja lämmöllä kirjoitettu. Ainoastaan yksi yritys vastasi painokkaasti “all capseilla”, että EMME lähde mukaan tähän. Se riitti. En enää halunnut jatkaa myyntiä. Pääni hajoaisi. Kyllä tämä määrä jo riittää. Sain kuitenkin jo monen kuukauden edestä kiitorataa ja rahaa konkurssivelkojen lyhentämiseen.

Kirjakin valmistui lähes suunnitellulla aikataululla ja on löytänyt paikkansa useista kirjakaupoista ja kirjastoista ympäri maan.

Voit lukea ilmaiseksi kirjani 30 ensimmäistä sivua tästä klikkaamalla.