Miksi minä puhun joukkorahoituksesta

Minulla on omakohtaista kokemusta neljästä joukkorahoituskampanjasta. Kolmesta vastikepohjaisesta, eli ennakkomyyntikampanjasta ja yhdestä osakepohjaisesta joukkorahoituskampanjasta, jossa myytiin osakkeita yli sadalle sijoittajalle.

Ensimmäinen kampanjani oli vuonna 2014 Kickstarterin kautta vetämäni Asmo-laturin ennakkomyyntikampanja, jossa möin ennakkoon Asmo-latureita. Tämä kampanja saavutti asetetusta tavoitteesta vain puolet, eli kampanja epäonnistui.

Parempi tulos oli seuraavana vuonna 2015 kun yritin toistamiseen Asmo-laturin ennakkomyyntiä tällä kertaa käyttäen Indiegogo -sivustoa. Kampanja saavutti tavoitteensa yhdeksässä tunnissa ja ylitti asetetun tavoitteen lopulta seitsenkertaisesti.

Jatkoa seurasi vuonna 2016 kun keräsimme yritykselleni Asmo Solutionsille sijoituksen käyttäen joukkosijoituspalvelua tarjoavaa yritystä nimeltä Privanet. Keräsimme neljässä päivässä lähes puolitoista miljoonaa euroa sijoitusta.

Viimeisin joukkorahoituskampanjani oli nyt vuonna 2017 vetämäni Mr. Charger ennakkomyyntikampanja Indiegogossa. Hurjan hyvästä näkyvyydestä huolimatta kampanja saavutti vain vajaat 70% tavoitteestaan lopulta epäonnistuen.

Olen tässä vuosien varrella auttanut ja konsultoinut myös muita yrityksiä, sekä kotimaisia että ulkomaisia, heidän joukkorahoituskampanjoissaan.

Takanani on sekä onnistuneita että epäonnistuneita joukkorahoituskampanjoita joten kerron mitä mielestäni kannattaa ja mitä ei kannata tehdä. Blogini joukkorahoitusosiossa tulen kertomaan kokemuksistani joukkorahoituksesta sekä kertomaan vinkkejä ja neuvoja joukkorahoituskampanjan vetämiseen.

Anna sähköpostiosoitteesi niin saat ilmoituksen kaikista blogiteksteistä ja lisäksi vinkkejä, joita en blogissani tule julkaisemaan.