Lämmitystalkoot

Lämmitystalkoot

Kaikki on ihan varmasti huomanneet jatkuvan negatiivisen kirjoittelun sekä sosiaalisessa-, että perinteisessä mediassa. Jatkuva vikoihin, virheisiin ja puutteisiin keskittyminen, vihapuhe, valemediat. Joka tuutti täynnä tätä. Positiivisten uutisten kommenteissa on lähes poikkeuksetta pelkkää negatiivista piikittelyä.  

Tämä negatiivisuus alkaa alitajunnassa muokkaamaan maailmankuvaa ja heikentämään itsetuntoa. Ruvetaan pelkäämään tulevaisuutta eikä uskalleta tehdä asioita kun jos vaikka ei onnistu. Jos joku pahoittaa mielensä. Jos joku alkaa haukkumaan somessa. Alkaa kirjoittamaan vihablogia sinusta?

Eikö sille voi tehä jotain? Näin ajatteli Kemppaalan Mia. Tuo sama Mia joka sai idean Polar bear pitchingistä. Sama Mia joka sai minut innostettua hyppäämään avantoon ja aloittamaan oman startup urani.

Asmo antamassa lämmityslupausta Tuirassa

 

Tämä negatiivisia asiota kirjoitteleva porukka ei ole valtaporukka tuolla netissä. Se vain sattuu olemaan kaikista kovaäänisin. Me aidallaistujat emme vain jaksa enää osallistua keskusteluun, koska vastauksena saa vain älämölöä.

Tämän vuoksi minä hyppäsin jälleen kerran avantoon. (Vaikka ties kuinka monta kertaa vannonut, etten mene enää ikinä) Hyppäsin avantoon tekemään Lämmityslupauksen. Eli konkreettisen lupauksen, miten teen maailmasta paremman paikan.

 

Lupasin ensinnäkin itse lopettaa negatiivisen asenteen viljelyn. Lupasin että en kirjoittele someen provosoidakseni. Lupasin, että vaikka olisin täysin eri mieltä, niin keskustelen rakentavasti yrittäen asettua vastapuolen saappaisiin ymmärtääkseni paremmin. Lupasin myös, että vastaan rakentavasti vihapuheeseen, vaikka kuinka tulisi huutoa vastaukseksi. Sillä hiljentyminen on joko luovuttamista tai myötäilyä.     

 

Tee sinäkin lämmityslupaus

 

Tässä rautalangasta väännetyt ohjeet

Näytä rohkeasti esimerkkiä!

Laita itsesi kirjaimellisesti likoon hyvän asian puolesta. Astu viilentynyttä keskustelukulttuuria ja haastavia tilanteita symbolisoivaan kylmään veteen ja tee lämmityslupaus. Lämmityslupauksella osoitat, että haluat omalta osaltasi täyttää Suomen valolla, väreillä ja lämmöllä negatiivisuuden, mustavalkoisuuden ja kylmyyden sijaan. Näin homma toimii:

1. Mene avantoon tai muutoin kylmään veteen.
2. Kuvaa video (esimerkiksi kännykällä).
3. Kerro jokin konkreettinen teko, jolla lupaat lämmittää Suomea eli kierrättää hyvää vuoden aikana.
4. Haasta ihmisiä verkostoistasi tekemään lämmityslupaus.
5. Jaa videosi sosiaalisessa mediassa.
6. Lisää videoon tunnisteet:

#Suomi100C
#Suomi100
#Lämmityslupaus

https://www.lammitystalkoot.fi/

 

Asmo antamassa lämmityslupausta Tuirassa