Startup Grind

Tarinoita kertomassa Startup Grind Helsingissä

Minut kutsuttiin Startup Grind Helsingin vuosijuhlaan esiintymään ja kertomaan tarinoita yrittäjyydestä. Tapahtuma oli loppuunmyyty, ja se kaiken lisäksi striimattiin livenä. Yhtiökumppanini Marc Dillon toimi tapahtumassa haastattelijanani.    

 

Suostun mielelläni puhumaan yrittämisestä, oli yleisönä sitten opiskelijoita tai ketä tahansa, jotka suunnittelevat perustavansa joskus oman yrityksen. Kertomalla tarinoita omasta polustani, miten olen onnistunut aloittamaan viisi yritystä ja lopettamaan yhden, pyrin laskemaan rimaa, joka ensimmäisen yrityksen perustamisessa on.

 

Muistan aina kertoa, että jos vain oma sosiaalinen tilanteesi antaa myöten ja tulet toimeen opiskelijan ruokavaliolla, joka koostuu pääosin nuudeleista, ei mitään pahaa voi sattua, jos perustat oman yrityksesi. Pahimmassa tapauksessa joudut lopettamaan yrityksen kannattamattomana ja olet saanut kovemman CV-merkinnän, kuin mistään opintokokonaisuudesta voi saada.  

 

Tarinoita Startup Grindissa

Asmo Startup Grindissa

 

 

Loppuun pieni kevennys:

Startup Grindin haastattelussa Marc kysyi minulta, mikä “entrepreneur” on suomeksi. Vastasin tähän notta sehän on “yrittäjä”. Tämän jälkeen Marc pyysi kääntämään sanan “yrittäjä” takaisin englanniksi. Käänsin sen takaisin sanaksi “trier”.

Tämän jälkeen hän kysyi: “What was your first try, Asmo?”

 

Ainahan sitä voi yrittää, vai mitä?