Hei! Olen Asmo.

Hei! Olen Asmo.

On aina helpompi äänestä jotakuta, kenet tuntee. Siispä tutustutaan. Kerron kuka oikein olen.

Olen 36-vuotias miehenalku, isä ja puoliso.

Olen kokenut vaipanvaihtorumban ollessani vajaan vuo

 

den hoitovapaalla kun esikoisemme syntyi. Nyt kun toinen tyttäremme syntyi, niin Johanna jäi kotiin hoitamaan lastamme. Meidän perheessä tasa-arvo toimii ilman hallituksen keppiä hoitovapaan jakamisesta tasan vanhempien kanssa.

Olen kokenut insinööriopiskelut. Opintoni sain päätökseen pari vuotta sitten. Vaikeuksien kautta voittoon. Opintoni venyivät 13 vuotisiksi, koska työt ja oma yritys veivät huomioni. Loppukirin ansiosta sain kunnian pitää valmistuvan opiskelijan puheen, minut valittiin Oulun seudun ammattikorkeakoulun vuoden alumniksi ja nyt istun ammattikorkeakoulun hankkeiden ohjausryhmissä.

 


Työpäiväni menevät Asmo-laturin, parissa, sekä neljän muun yrityksen kehittämisen kanssa. Olen erittäin aktiivinen Oululaisten nuorten yrittäjien ja yrittäjiksi haluavien auttamisen ja ohjaamisen kanssa. Tämä on itselleni intohimo ja harrastus, josta en palkkaa saa. Mitä useampi näistä nuorista menestyy, sitä paremmaksi he tulevaisuuden Oulua muokkaavat.

Samat peruspilarit minulla on kuin muillakin ehdokkailla. Eli perhe, varhaiskasvatus ja koulutus. Omat lapsetkin olisivat ojassa tai allikossa ilman näitä.

Kaksi asiaa, mihin minulla on varmasti annettavaa on nuorten työllisyyden ja yrittäjyyden edellytyksien parantaminen Oulussa. Jos nuorten asenne olisi, että ”Yes we can”, niin Oululla ei ole hätää tulevaisuudessa. Meidän täytyy luoda nuorille positiivset tulevaisuuden näkymät Oulussa.

Toinen asia on Oulun imago. Tällä hetkellä Oulu on kuntavertailussa ihan jossain syvällä. Vetovoimainen kaupunki on elinvoimainen. Jos ihmisillä ei ole hyvää mielikuvaa Oulusta, eivät he tule tänne muuttamaankaan. Saati sitten yritykset tule perustamaan uusia toimipisteitä.

Mielestäni Oulu on maailman paras paikka. Tällainen minä olen. Varmasti äänesi arvoinen.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.